Mijn naam is Joep Roeffen

ik ben 60 jaar; getrouwd en vader van 2 kinderen. In een periode van ruim 20 jaar werken als psycholoog heb ik veel ervaring opgedaan met zowel het diagnosticeren als de behandeling van de diverse gedrags-, emotionele - en psychiatrische problemen bij kinderen en jeugdigen, en hun ouders. Ik ben er in deze periode steeds meer van overtuigd geraakt hoe belangrijk de rol van relaties zijn voor het ontstaan en in stand houden van deze problematiek. Ik heb me om die reden verder geschoold binnen de systeemgerichte en partnerrelatietherapie door onder andere opleidingen te volgen binnen de contextuele benadering en de emotionally focused therapie.

In 2011 heb ik de opleiding Klinisch psycholoog afgerond en ben ik begonnen met deze praktijk voor jeugd-, relatie- en gezinspsychotherapie. 

Werkervaring

Ik heb ruim 20 jaar ervaring binnen de GGZ en jeugdhulpverlening, en werk daarnaast als gastdocent bij de RINO. 

Naast mijn werkzaamheden binnen jeugd en relatie psychotherapie ben ik vanaf 1 februari 2017 als klinisch psycholoog en programmacoördinator werkzaam bij het Genderteam Zuid Nederland verbonden aan de Mutsaersstichting te Venlo en Psychologen Praktijk OOG te Eindhoven.

Sleutelwoorden binnen de therapie zijn voor mij veiligheid en vertrouwen waar ik aan werk door oprecht goed te kijken en te luisteren naar de ander.