Op dit gedeelte van de site wil ik u laten kennismaken met enkele artikelen; boekrecensies; muzikale of andere inspiratiebronnen die mij aan het denken hebben gezet.

Genderdysforie

Er zijn verschillende boeken geschreven over genderdysforie die zeer de moeite waard zijn; Ik verwijs graag naar de site van. Transvisie Voor meer informatie zie https://transvisie.nl/transitie/volwassenen/media/

Een leuk en aan te bevelen kinderboek vind ik "ra, ra, wie ben ik?"wat door een ouder van een genderkind is geschreven. Dit boekje kunt u bestellen via http://www.rarawiebenik.eu/

Omgaan met kwetsbaarheid

Ik ben persoonlijk ook erg geinspireerd door Brene Brown, en haar ideeen over het omgaan met je eigen kwetsbaarheid. Een van de meeste bekeken TEDX-lezingen is van haar. Voor meer informatie zie Brene Brown

Inzicht in kwaliteiten en valkuilen

Op dit gebied ervaar ik veel inspiratie uit oude boedhistische wijsheden die je even aan het denken en ervaren zetten. Wanneer we het inzicht in onszelf verworven hebben en daardoor zien dat we telkens in vaste patronen vervallen, groeit het verlangen om eruit te komen. Bespiegeling kan wijsheid brengen en je dichter bij je werkelijke behoeftes brengen. De universele autobiografie vind ik hierbij ook mooi hulpmiddel. 

1. Ik loop door een straat; er is een diep gat in het trottoir. Ik val erin. Ik ben verloren, ik ben radeloos. Het is   mijn schuld niet. het duurt eeuwig om een uitweg te vinden. 

2. Ik loop door dezelfde straat. Er is een diep gat in het trottoir. Ik doe alsof ik het niet zie; ik val. Ik kan niet geloven dat ik op dezelfde plek ben. Maar het is mijn schuld niet. het duurt nog lang voordat ik eruit ben. 

3. Ik loop door dezelfde straat. er is een diep gat in het trottoir. Ik zie dat het er is; ik val er weer in... het is een gewoonte. Mijn ogen zijn open, ik weet waar ik ben. Het is mijn schuld. Ik kom er direct weer uit. 

4. Ik loop door dezelfde straat. Er is een diep gat in het trottoir. Ik loop er omheen. 

5. Ik loop door een andere straat. 

Bron: Het Tibetaanse boek van leven en dood.